De beste Himalaya kaarten

30
April

Alle berggebieden worden vergeleken met de meest indrukwekkende bergregio in de wereld. Himalaya is dé regio voor alle soorten trektochten op alle mogelijke niveaus:  avontuurlijke hikes naar de hoogste pieken van de wereld, adembenemende wandelcircuits in groene zones tussen 2000m en 4000m met voortdurend geweldige uitzichten op de toppen, daguitstappen vanuit idyllische bergdorpjes. Heel wat fantastische zones vind je uiteraard in Nepal, maar ook in India, Bhutan en Tibet kan je enorm genieten van het dak van de wereld.

Bij reisboekhandel Atlas & Zanzibar is het een sport om alle wandelkaarten voor de Himalaya in ons aanbod te hebben. Dat lukt aan de lopende band waardoor we steeds de nieuwste en beste geüpdate kaarten kunnen aanbieden!

In deze blogpost overlopen we de Himalaya wandelregio's en zo vind je meteen de kaart voor de trail die je wil doen. Wil je graag heel wat van deze regio's bewandelen dan kan je voor de Great Himalayan trail gaan. Voor meer inspiratie & tips over alle mogelijkheden in de Himalaya zijn er heel wat fotoboeken, reisverhalen en reisgidsen beschikbaar. Dus als je zelfstandig naar het dak van de wereld gaat, kom je bij ons terecht. 


Everest regio

Eén van de populairste Himalaya trails is de Everest Base Camp trek in het Sagarmatha National Park in Nepal. Een avontuurlijke trail van iets meer dan 100 km met heel wat hoogteverschil. In deze omgeving vind je heel wat andere fantastische trails met uitzicht op de Mount Everest.

Andere aanraders zijn de trails naar de hooggelegen meren in de Gokyo vallei, de Tenzing-Hillary trek en de schilderachtige routes vanuit Chaurikharka naar Lukla, Phakding & Namche Bazar in de Khumbu regio. Ook verder naar het Oosten in Makalu National Park en Kanchenjunga zijn alle routes enorme aanraders. Iets lager vind je ook de genietbare Lower Solukhumbu eco trail.



Langtang regio

Het Langtang National Park ligt ten Noorden van Kathmandu waardoor je makkelijk vanuit Kathmandu kan starten. De Helambu trek loopt in 8 dagen doorheen de Langtang regio met geen al te grote hoogteverschillen. Daar passeer je veel kleine dorpjes met zelfvoorzienende boeren.

Het Gosainkunda meer is ook een prachtige plek om naar toe te trekken. Nog dichterbij Kathmandu is het Shivapuri Nagarjun National Park ook een aanrader.





Annapurna regio

Ten Westen van Kathmandu ligt de Annapurna regio. De stad Pokhara is de perfecte uitvalsbasis voor heel wat trekkingen. Daar geraak je met de bus vanuit Kathmandu in 8 uur. Het complete Annapurna circuit kan je in 15 tot 20 dagen wandelen.

Een kortere versie is de Poon Hill trek die je in 5 dagen door een prachtig stuk Himalaya loodst met schitterende uitzichten op pieken van 7000m en 8000m hoogte. De eerste 3 dagen stijg je 2000m door eiken- en rododendron bossen, langs idyllische riviertjes en watervallen, tussen steile rijstterrassen om uiteindelijk Gohrepani (2940m) te bereiken. Een uurtje hogerop ligt Poon Hill (3200m) van waaruit je prachtige vistas hebt. Ook op de afdaling van Ghorepani richting Ghandruk blijven de uitzichten adembenemend.

Het westen van Nepal

Vlak langs de Annapurna regio ga je in het Mustang district zowel hoog als laag wandelen. Nog verder in het Westen van Nepal kom je vaak minder wandelaars tegen, maar uiteraard is dit ook een prachtige regio. Kies hier één van de schitterende trails in het Dolpo Experience Circuit. En in het Westelijke deel van Nepal kan je ook gaan voor White Water Rafting & Kayaking.

Noord India

Ten westen van Nepal kan je in Indiase districten Uttarakhand, Himachal Pradesh & Ladakh onvergetelijke Himalaya hikes doen. Aanraders zijn Zanskar & Ladakh & Markha Valley.

Ook in Sikkim, ten Oosten van Nepal kan je vanuit Darjeeling heel idyllische hikes vinden met uitzicht op de hoogste pieken in de Himalaya.

BHUTAN & TIBET

In Bhutan kan je niet helemaal zelfstandig op stap, maar is het heel genietbaar in een goed georganiseerde bestemming. En uiteraard raden we ook Tibet aan om de Himalaya te verkennen. Met de Qingha-Tibet Railway, de hoogste spoorlijn ter wereld kan je vanuit Beijing naar Lhasa geraken en van daar uit met de Himalaya Express naar andere bergpassen in Tibet.

OVERZICHT HIMALAYA KAARTEN 

Het overzicht van alle kaarten in de verschillende Himalaya regio's vind je op de pagina Himalaya kaarten

MEER TIPS

Eens je hebt gekozen in welke regio je wil trekken kan je ter plaatse je vergunning regelen & eventueel een drager boeken bij verschillende organisaties. Voor een drager betaal je ongeveer 20 dollar per dag. Een gids kost meer maar heb je zeker niet voor alle trekkings in de Himalaya nodig.  Zeker wanneer je je eigen kaart meehebt.

Trouwens, in Nepal kom je in contact met een heel vriendelijke en open bevolking waar op heel veel plekken fantastische chefkoks zijn en je dus ook lekker eet.

Ook voor families met jonge of oudere kinderen is een trekking in de Himalaya een schitterende ervaring. Voor kinderen tot 10 jaar hoef je zelfs geen vergunningen te kopen. Met jongere kinderen ga je best niet naar 4000 of 5000 meter trekken, want vanaf 3500 meter bestaat de kans op hoogteziekte. Laat je voor de rest niet afschrikken over mogelijke gevaren met kinderen in de Himalaya. Als je je gezond verstand gebruikt is het allemaal te doen. Er weegt niet zo veel op tegen het prachtige gevoel om met je kinderen op het dak van de wereld te wandelen en overal gigantische sneeuwbergen te zien.

Als je liever maar enkele dagen gaat wandelen kan dat zonder permit in de buurt van Pokhara. Voor wandeling van 1 dag zijn ook Nagarkot en Dhulikhel, ten Westen van Kathmandu aan te raden. Nagarkot is een toffe plek met enkele fijne en betaalbare guesthouses met mooi uitzicht op de Himalaya toppen in de Langtang regio.  Honderd meter hogerop vanuit Dhulikhel ligt Namobuddha, van waaruit je onbeperkt kan wandelen. Je kan er logeren in het Namobuddha resort op wandelafstand van de Namobuddha stupa en het nieuwe Namobuddha klooster. Het resort is omringd door een organic farm. Je eet er zeer lekker en organisch.

Heb je plannen voor hikes in Himalaya, grijp dan nu de kans om je wandelkaart te kopen!

ACTIE: 30% KORTING VAN 1 MEI TOT 15 Mei 2024

Terug naar overzicht