Originele tips voor Parijs

31
Mei

REISVERSLAG - Auteur: Marjolein Maertens

Zalig zo'n weekje Parijs! Geen weekend om vol te proppen, maar een week om te ontspannen en geïnspireerd te raken door de dynamiek van deze grootstad. Nadat je je verplichte foto hebt genomen aan de Eiffeltoren en wat gaan flaneren bent in de Tuilerieën, is het tijd voor een ander gezicht van Parijs.

Hierbij alvast enkele plekken die Marjolein (Atlas & Zanzibar) en haar zus recent exploreerden in Parijs. Verder in het artikel vind je een selectie van fijne reisgidsen die je helpen om ongewone en originele plekken in Parijs te ontdekken. 



Promenade plantée

Hier kan je ontspannen in het hart van de stad, zonder geraas van auto's of drukke toeristenstromen. De promenade plantée is een park van een vijftal kilometer aangelegd op een voormalig spoorwegviaduct. Het loopt van de Bastille helemaal tot Bois de Vincennes. Een oase van rust boven de stad is deze groene strook. We spotten er zelfs een reiger toen wij er waren. Wie meer van de cultuur is, kan op straatniveau de kunstwinkels en galeries bezoeken die in het viaduct zijn ondergebracht.






Jardin Atlantique

Boven één van de druktste (metro)stations, Montparnasse, ligt een prachtige tuin. Tussen torenhoge appartementsblokken wandel je er langs exotische planten, bankjes, bruggetjes, speeltuinen, zelfs tennisvelden. Je houdt het niet voor mogelijk. De ingang is ligt wat verborgen aan de zijingang van het station. Zelf hebben we ook instructies moeten vragen aan een local.



.






La Maison Deyrolle

Een taxidermist is nu niet meteen iets waarvoor je terug zou keren op je passen. Laat La Maison Deyrolle hier echter een uitzondering op zijn. Deze winkel is tot aan de nok gevuld met curiosa. In de eerste plaats zijn dat opgezette dieren: dat gaat van leeuwen over herten tot vlinders en kevers. Verder vind je hier ook allerlei schelpen, boeken, schriftjes, tuinspullen en landkaarten. Je voelt je een kind in een snoepwinkel!








Canal St-Martin

Flaneren doe je al lang niet meer in de Tuilerieën, het Canal St-Martin is tegenwoordig the place to be. Een ijsje likken, in de zon zitten, een terrasje doen ofhet kanaal met de vele sluizen afvaren. De buurt heeft veel te bieden op vlak van kunst en vertier: zo zijn daar bijvoorbeeld de vele galerietjes langs het water, de grotere edgy kunsthal le Centquatre en het evenemententerrein la Villette.





Originele gidsen voor Parijs

Terug naar overzicht