Thailand blijven verkennen

20
Oktober

REISVERSLAG - Auteur: Tomas Vanderplaetse



Sinds juli 2022 ontvangt Thailand opnieuw internationale toeristen. Met meer dan 100 nationale parken in Thailand kan je heel gevarieerde natuur blijven ontdekken. Je kan 1430 Thaise eilanden bezoeken om je favoriete tropische strand te vinden. Onze ervaring is dat je eigenlijk overal idyllische plekken tegenkomt. Bekende hotspots en meer lokale plekken afwisselen geeft een compleet beeld van één van mooiste landen ter wereld. De gastvrijheid van de Thaise bevolking blijft heel bijzonder.







Noord en Zuid
De grotere eilanden Koh Samui en Koh Phangang in de golf van Thailand zijn soms druk, maar toch is het makkelijk om afgelegen stranden, sympathieke resorts en rustig plekken in de heuvels te vinden. Eén van onze favoriete eilanden is Koh Tao. De omgeving van Krabi en Phuket en de vele eilanden in de Andamanse Zee zijn enorm de moeite. Heb je meer tijd dan moet je zeker nog een stuk zuidelijker gaan, richting Maleisië. Ook in Noorden van Thailand kan je blijven ontdekken en zo lokaal gaan als je zelf wil. Helemaal in het bergachtige Noorden van Thailand start je vaak vanuit Chang Mai. Op je road trip zijn Chang Rai en Mae Hong Son niet te missen. Check zeker eens de aparte sfeer in Pai, een klein hippie dorpje in het midden van rijstvelden.



Nationale parken
Overal in Thailand is het "lush and green", maar de nationale parken brengen je nog dieper in de jungle en wildlife. Van Bangkok onderweg naar het Zuiden zijn Kaeng Krachan National Park en Kao Sok National Park niet te missen. Ook Ang Thong National Marine Parc in de golf van Thailand is onwaarschijnlijk idyllisch. Ten Noorden van Bangkok zijn Khao Yai national park en Sri Lanna national park aanraders.

Thailand echt leren kennen  
Een reis wordt altijd nog memorabeler als je lokaler gaat. "Te gast in Thailand" is een perfecte gids om de lokale gewoontes, en levenswijze van de Thai te begrijpen. De Thaise namen van lokale gerechten kennen helpt om het menu tijdens je reis gevarieerder te maken. Vertrouwd geraken met de vele kleurrijke vogels die je in Thailand ziet is ook een mooie meerwaarde.

Local spots
Onderweg met de trein in een lukraak station afstappen en daar de buurt verkennen levert ook steeds unieke reiservaringen op. Probeer eens Prachuap Khiri Khan, de stad in het smalste stuk van Thailand waar je vlakbij Myanmar vertoeft. Huur een auto of brommer en verken het platteland. Er liggen enkele meren, staatsparken en nationale parken in de omgeving. De hele regio ademt een Birmese sfeer uit. Een goeie wegenkaart van het hele land is super handig want veel bereik heb je niet.






De sfeer in Bangkok opsnuiven
In Bangkok kan je dagen aan een stuk verschillende buurten verkennen, tempels ontdekken en op elke hoek street food uitproberen. Hou je ook van Japans eten en stijl, check dan zeker eens Little Japan rond Tong Lo road in het hippe Sukhumvit. Een andere aanrader is de long tail canal boat tour te boeken tegen valavond. Het licht en de sfeer rondom de Chao Phraya rivier is dan heel filmisch. Verder dobberen op de kleine kanalen in het Noordwesten in het donker is ook heel genietbaar met als indrukwekkend hoogtepunt  de grootste Boeddha in Bangkok aan Wat Paknam Phasi Charoen.





Bekijk onze selectie van reisgidsen, kaarten en natuurgidsen voor Thailand

Terug naar overzicht