Top 10 kookboeken Aziatische keuken

12
April

Thaise Pad-Thai, Japanse Tonkotsu Ramen, Libanese Hummus & Baba Ganoush... Je favoriete gerechten uit de heel rijke Aziatische keuken in je eigen keuken maken en proeven brengt je in je hoofd terug naar je favoriete bestemming. Atlas & Zanzibar neemt je mee op reis doorheen de Aziatische keukens en helpt je aan een reeks fantastische kookboeken om heerlijke gerechten uit verschillende landen in Azië zelf te leren maken. Getest en goedgekeurd door het Atlas & Zanzibar team en verschillende Gentse chefs.


Rosa's Thai Café

Thaise keuken met flair



De recepten in Rosa's Thai Café zijn makkelijk te volgen, vlot te bereiden en de resultaten smaken zeer authentiek. Dé referentie is het recept voor de Pad Thai. In veel kookboeken worden Thaise recepten iets te vluchtig omschreven en ligt het resultaat niet in de buurt van wat je in Thailand proefde.

In Rosa's Thai Café zit dit helemaal juist en passeert er in je hoofd een Tuktuk terwijl je het gerecht aan het eten bent!





Ramen - Tove Nilsson

Japanse Ramen Topper



De eerste keer een Ramenbar in Japan binnenstappen is een onvergetelijke ervaring. De sfeer rond de ramen toog, de typische gewoontes en uiteraard het heerlijke Japanse comfort food. Door de immens groeiende populariteit van Ramen vind je in meer en meer kookboeken ramen recepten terug. Om de authentieke Japanse aanpak te leren is het gebruik van juiste ingrediënten en kennis van het maken van verschillende bouillons, smaakmakers en toppings belangrijk.

We adviseren één boek: Ramen van Tove Nilsson!




Vietnamees - Uyen Luu

Vietnamees kookplezier



Uyen Luu laat je kennismaken met het Vietnames kookplezier aan de hand van 85 heerlijke gerechten. Je kiest zelf of je gaat voor makkelijke doordeweekse maaltijden of je verdiept in bouillons voor noedelsoepen en de aanpak van authentieke Vietnamese rijstgerechten en feestmaaltijden. Met dit boek kan je alle richtingen uit en kunnen we bevestigen dat je er plezier aan beleeft. Bovendien krijg je heel wat praktische begeleiding door de uitleg over de voorraadkast, basisrecepten en menuplanners. Heerlijke phởs, springrolls, bánh mì in je eigen keuken brengt je terug naar een corner in Vietnam. Genieten dus! 




Sichuan - Fuchsia Dunlop

De beste Chinese keuken in huis



Als fan van Aziatische keuken kan je de Sichuan keuken natuurlijk niet vergeten! In 2010 werd Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, door Unesco uitgeroepen tot de beste Aziatische stad van de gastronomie. De agrarische rijkdom in de regio Sichuan zorgt voor heel rijke smaken. De pittigheid van de Sichuan peper is cruciaal voor de smaak van veel gerechten en bovendien heel gezond.

Met Sichuanpeper, Sichuanese chilibonenpasta, knoflook, gember, Chinkiangazijn en sojasaus in je voorraadkast kan je al heel veel recepten uit dit boek maken. En zo breng je de mensen aan je eettafel makkelijk naar één van mooiste regios in China. Echt een aanrader!



Proef Korea - Ae Jin Huys

Proef Korea ook bij je thuis



Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de 'Jang', de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chillipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet én een positief effect op de gezondheid. In haar nieuwste boek ‘Proef Korea’ laat ze aan de hand van 70 toegankelijke recepten zien hoe je verschillende jang kan inzetten als smaakmaker. Heerlijk! 




 

Korean Vegan - Joanne Lee Molinaro

Top vegan keuken uit Korea



Er zit veel toekomst in plantaardig koken. Alle kookboeken in deze lijst hebben vegetarische en vegan recepten, maar kookboeken die vertrekken van uit het Vegan standpunt zijn zeer waardevol. De Koreaanse keuken is heel geschikt om plantaardig te leren koken omwille van het heel rijke smaakpallet. Eens je vertrokken bent met de heerlijke Koreaanse smaken kan je volledig Vegan verder.  Een must-have kookboek voor iedereen!  






Xi'An Famous Food

Van Xi'An naar Chinatown New York



Er bestaat enorm veel variatie in de Sichuan keuken. In Xi'an eindigt de zijde route en proef je de smeltkroes van Chinese en Midden-Oosten keuken. Zeker in de moslim buurt in Xi'an. De bekende gerechten uit Xi'an kregen in Chinatown in New York nog een nieuw leven en die recepten vind je terug in dit boek. Noedels, lams saté's, hot pots... great Xi'an famous foods. Geniet van deze gerechten die we echt wereldkeuken kunnen noemen!  





 

Jeruzalem - Yotam Ottolenghi

Midden Oosten keuken special



Deze wereldbekende chef-kok heeft fantastische kookboeken als Simpel en Flavour waar je ook heel wat recepten uit het Midden-Oosten vindt. Eén van zijn meest interessante kookboeken is Jeruzalem. Ottolenghi slaagt er in om klassieke gerechten uit Israël zoals Hummus en Baba Ganoush op een heel authentieke manier te leren maken. Naast super goeie en duidelijk geformuleerde gerechten, bevat het boek ook heel interessante verhalen en informatie over de gastronomie in Jeruzalem. 






Beirut Nights - Ghina Bazzi


Heerlijke Libanese keuken



De heel gevarieerde en heerlijke Midden-Oosten keuken kent zonder twijfel een hoogtepunt in de Libanese keuken. Beirut Nights van de Antwerps-Libanese chef Ghina Bazzi biedt ons een heel persoonlijke blik op de keuken van Libanon. Heerlijke stoofpotjes, visgerechten, klassieke mezze gerechten als Shish Taouk, Fateh van aubergines en gehakt en uiteraard ook Hummus. Zet je tafel vol met heerlijke mezze om te delen met je bezoek.





Parwana - Durkhanai Ayubi 

Perzische keuken topper



De Afghaanse keuken is misschien nog niet zo bekend maar zal je verrassen. Heerlijke Perzische keuken met een Indische touch. You gotta love it! Zeker met zo'n prachtig en verhalend receptenboek als Parwana. De rode draad is de geschiedenis van de familie Ayubi, die in haar restaurant Parwana in het Australische Adelaide haar gasten de Afghaanse kooktradities voorschotelt. Van doordeweekse gerechten tot uitgebreide feestmaaltijden, dit boek zorgt voor een smakelijke reis in je eigen keuken.





Bekijk ook ons volledige aanbod van kookboeken en gastronomische gidsen voor reisbestemmingen

Terug naar overzicht