Het desem bakboek - Van het land tot op de plank
Ben jij ook zo iemand die op restaurant niet kan wachten tot het broodmandje op tafel verschijnt? En helemaal gelukkig wordt als er versgebakken desembrood in ligt?
Kom dan op woensdag 3 december 2025 zeker langs voor een bijzondere 'rijs' want dan brengt Miro Van Vreckem het heerlijke verhaal van desem. Van de bioboer die voor de ideale granen zorgt en de molenaar die er bloem van maakt. Naar het schijnt hoeft desem maken en verwerken niet zo moeilijk te zijn. Stap voor stap doet Miro uit de doeken hoe je met die bloem en water tot desem komt die je kunt verwerken in knapperige broden en hemelse koffiekoeken.
Als 18-jarige had Miro Van Vreckem een droom: een eigen boerderij runnen in het Hoge Noorden. Meerdere jaren ging hij er 's zomers werken op een bioboerderij. Na een opleiding 'Arctische landbouw' vestigde hij zich definitief in Noorwegen en richt hij 'Elt bakeri' op, bekend om zijn ambachtelijke zuurdesembroden. Hij bekwaamde zich verder aan de prestigieuze Pastry Academy in Las Vegas. In 2023 werd zijn bakkerij uitgeroepen tot een van de beste van Noorwegen. Het water komt je al in de mond? Snappen we helemaal! Nog even aftellen tot het zover is, maar je kan nu al inschrijven. Dan is je broodje alvast gebakken...